terroraksjonene


Et halvt år siden 22.07.2011

Idag er det et halvt år siden oslo/utøya tragedien rammet norge.. Det er egentlig helt sykt å tenke på at det allerede er et halvt år siden tragedien skjedde..


we♥it


Hvil i fred ? 

22.07.2011 - jeg orker ikke holde det inne

22.07.2011

Jeg vil skrive ut om noe, jeg føler for å få det ut.. Jeg føler meg proppfull av ting fra 22.Juli jeg ikke har fått ut, selv om det ikke er mye, men for meg er det det..
Vil først si, at jeg ikke var i Oslo eller på Utøya.

Den 22.Juli, satt jeg på rommet mitt å nerda facebook som de fleste ungdommer nå til dags gjør. Mamma og kjæresten til min bror, Anna var på butikken. Når de kom hjem var de helt i hundre på å slå på TV'en, høre bare at de sa: Bombe i OSLO? Huuuh?... Så slo de på tven og der var det allerede masse nyheter om at det var gått en bombe i Oslo, regjeringskvartalet.. Etter 1-2 timer kom det opp en slags "rulletekst" under selve nyhetene: Skyting på utøya.

Jeg visste ikke hva eller hvor Utøya var, jeg gikk rett innpå pcen og leste at det var der det var en sommerleir for ungdom, AUF. Jeg tenkte faktisk ikke så mye på det - måtte lese flere ganger for å skjønne det på en måte. 

Etter en liten stund kom det opp på skjermen at det var 9-10 ungdommer som var skutt og drept. Da gikk det opp for meg. En mann i kledd i politiuniform var kommet på Utøya for å "se om alt var i orden", "passe på dem" osv. Men istedenfor drepte han 69 uskyldige mennesker som var på en sommerleir for å diskutere politikk, 60 ble skadet på Utøya..
Han drepte 8 uskyldige i Oslo og 98 ble skada. Hvorfor gjør en mann dette? Hva er det som skjer i hodet hans? Hva tenker han på når han driver å skyter på uskyldige mennesker? Spørsmålene går om og om igjen i hodet mitt - hver dag.
Det kom opp savnede på Utøya - jeg leste gjennom alle, så kom jeg på én, som var savnet. Jeg kjente han igjen. Kevin Daae Berland. Jeg knakk rett og slett sammen av gråt. Kevin var en leirvenn.. Selv om jeg ikke kjente han sånn super godt, så følte jeg at jeg bare ble helt ødelagt. Og i tillegg til at han omkom, så var det hele 76 andre som døde i dette terrorangrepet. 


 
Jeg vil skrive om hvordan jeg tok det - hva jeg føler..
Jeg trodde ikke på det, jeg synes det hørtes så usannsynlig ut, det er Norge liksom? Det skal ikke skje sånt i Norge! 

Jeg tenker mye på det - alt for mye. Jeg synes så utrolig synd på de som faktisk var der, de som mistet sine kjære.. Jeg tenker ikke på meg selv, jeg tenker mye mye mer på de som mistet de nærmeste.. Jeg tar det vondt - jeg har det ikke bra, jeg føler meg deprimert, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.. Det handler kanskje ikke om meg, men jeg er et følsomt menneske, og jeg tar ting til meg. Dette som har hendt - har gravd seg langt inn i hjerteroten min.


//google

De samme tankene surrer i hodet mitt hver dag - Hvordan går det med familiene, vennene? Jeg hører på sangene fra minneseremonien ofte, er ganske "alene" i hodet kan man si.. Jeg prøver å tenke gode tanker om det som skjedde - men det finnes ikke godt.

Det som er dumt for min egen skyld, er at jeg ikke har snakket skikkelig ut om dette til noen, ikke engang min mor. Vell, nå har jeg det....
Hvil i fred.. 22.07.2011

Når ÉN mann kan vise så mye hat - tenk hvor mye kjærlighet vi kan vise sammen?

Det var godt å skrive ut om det, - Tusen takk om du leste hele innlegget. Legg gjerne igjen en kommentar!
ikke ta dette som om jeg var egoistisk, jeg synes ikke synd på meg selv og det var ikke ment egoistisk i det heletatt. Tenk deg om hvis du kommenterer noe negativt.
 

Nasjonal Minnemarkering

Nå sitter jeg å ser på den nasjonale minnemarkeringen for terroraksjonene på regjeringskvartalet og på utøya.. Det er på TV2 for dere som også vil se på det..

Hvil i fred ♥ 

Fakkel/rose tog

Stem på bildet mitt ved å gi 5 stjerner! Vær så snill, trykk her!Igår gikk jeg i fakkel/rosetog. Jeg var en av de første og siste som gikk inn og ut fra kirken, det var helt fantastiak å bare sitte der helt stille med folk som viste omsorg for terroraksjonene, det har aldri vert SÅ mange folk i kirken før, og toget var kjempelangt!
Det er så utrolig herlig at det er så mange som markerer for terroraksjonene..Vet ikke hvorfor bildene ble så utrolig uklare, tatt med iPhone

1 minutt's stillhet

Jeg er i bergen med mamma, petra og leandro nå. Vi stoppet midt i veien når klokken slo 12, men det var fortsatt biler som kjørte da, men de stoppet vell ett annet sted.
Når vi kjørte videre så vi flere biler som sto midt i rundkjøringene, i veiene og andre steder, det er helt utrolig hvor mye kjærlighet det finnes i Norge nå! Det er så bra.

Senere er det fakkel/rose tog. Jeg tror jeg skal gå med søsteren min i Bergen.. Det er i austevoll også, men siden jeg er i byn så har jeg lyst å gå her :) Dette kommer aldri til å bli glemt, noen gang. Jeg tenker ikke på noe annet nå for tiden, det er så mange som er blitt borte og skadet, forferdelig.
Det vi MÅ huske på er at vi må stå sammen, holde hender og vise at kjærlighet er sterker enn hatet til noen som ødelegger landet vårt, vi må holde sammen!
Skal du gå i rosetog? Hvor?

Jeg var i Austevoll kirke å tente lys

Idag var jeg i kirken sammen med moren min og søsteren min. Det var ingen andre der, og egentlig ganske få som hadde vert der å tent lys, men det var lystenning i 3 andre kirker + at det var igår også. Er helt sikkert flere lys som er tent nå!

 

MITT LILLE LAND

Dette innlegget er tatt fra Tonje Emilie sin blogg. Trykk på navnet hennes for å komme til bloggen hennes!


i mitt lille land har alle beboere blitt vekket og minnet på livet. mennesker er blitt drept og skadet, skremt og ført i dyp sorg. grusomme handlinger som berører oss alle. tårer triller hver gang innslag fra hendelsene ruller over skjermen. vi må stå sammen i sorgen, vi må stå sammen å ta vare på de som lever, vi må stå sammen for å bevare samholdet i landet vårt. det er umulig å føle glede og trygghet i en slik tid, det er lov å være trist, det er lov å være redd. mine tanker går til det norske folk, vi er en liten nasjon, men én stor familie. «vi er så få her i landet, hver fallen er bror og venn». ta vare på de du elsker.


 


maria mena - mitt lille land /av Ole Paus/

Tenn lys for de omkomne og de pårørte

Det er helt uvirkelig

TYKK HER FOR Å STEMME PÅ BILDET MITT I KONKURRANSENJeg har ikke ord .. Politiet bekrefter at 92 personer er omkomne etter angrepene i Oslo og på Utøya. Jeg får ikke øynene opp for hva som har skjedd..

Her står han langs vannkanten å skyter på ungdommer som svømmer for å flykte fra øyen, det ligger lik rund han..

Terror i norge

Stem på bildet mitt >HER<! det betyr så mye for meg! Lik bildet og gi 5 stjerner


Jeg er egentlig ikke helt sikker på hva jeg skal skrive idag.. Er helt målløs over det som har skjedd!
Det at det var bombeeksplosjon i Oslo er helt forferdelig, men at en mann med våpen angriper en sommerleir for ungdom, er helt villt! Jeg skjønner ikke hva som går av folk, hva kan personen som står bak dette tenke nå?  

Jeg har fulgt med på TV, BBC news, VG og BT siden jeg fikk vite om det som har hendt. Får helt vondt inni meg av å tenke på dette.